onsdag 19 november 2008

IPO...?

Det här med IPO, verkar inte det rätt B? Så mycket snack om IPO-hundar I, II, III eller vad det nu är, inte verkar det vara så märkvärdigt? Missförstå mig rätt, jag menar inte att jag själv är bättre eller att jag kan allt eller skulle greja VM i IPO, men alla meriter på hundarna! "Hanhunden Den och Den med IPO III" eller vad det nu är... Nog tycker jag att ett hederligt SBCH smäller högre... om man nu ska jämföra...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Den som gör att jag inte tar IPO-titlar på särskilt stort allvar är att det finns så många svenskfödda och svenskägda hundar med dessa titlar trots att dom aldrig tävlat i Sverige. Om man nu inte räknar utställning som tävling då.

Karin och Ingela sa...

Vad menar du, att de fått titlar utan att tävla eller att de tävlat utomlands? Jag såg en film på youtube från ett VM tror jag det var, där en (svensk) hund gjorde ett läggande under gång och publiken juuuublade! Jag tänkte "Vad jublade de åt??". Läggande under gång på ett VM? Det kommer ju för fasen redan i appellen! I brukset i alla fall.

Kargalandets Etty sa...

Jag håller med dig! Tycker att en del moment är "lätta", titta bara på deras framåtsändande... Full karriär frammåt och sedan ligg! Däremot tycker jag om deras avlämningar/ingångar! Där kan ju faktiskt inte hunden tjorva så mycket!

Anonym sa...

Jo, hundarna tränas och meriteras utomlands, vi har haft flera sådana hundar som gått i bruksklass på vår egen utställning t ex.