fredag 5 december 2008

Åter igen träning

I går kväll och idag har vi tränat lite ute på vägen igen. Igår kom Jenny och Pilo förbi och vi tränad tillsammans här utanför. Ingela fick starta. Vi körde igen stegförflyttningar, speciellt åt vänster för att "knuffa" bak henne lite. Jenny tyckte hon hade en fin position och trots att Ingela var så gasad på Pilo inne så brydde hon sig inte om honom alls när vi var ute och matte hade bollarna. Vi visade också hur vi tränar på stanna kvar med bollen bakom och Jenny gav lite tips och råd, bland annat om när momentet är slut, när och var belöningen ska komma. Efter det var det Pilos tur. Jenny började också med fritt följ och Pilo sitter som klistrad vid Jenny. När hon höll bollen i handen blev han nästan väl taggad och hade lite svårare för positionerna. Bättre när bollen gömdes. Detta var nästan lika stor träning för Ingela som för Pilo. Det var mäkta svårt att hålla sig lugn när Pilo fick busa och springa. Mycket bra träning för Pinglan! Sen visade Jenny också sitt dilemma med skallet. Helt otroligt att en så stor hund som Pilo kan ha ett så fjesigt skall!! "Mjuff" säger han. Inte lätt. Han skällde bra på passiv bevakning av till exempel bollen istället. Jenny kastade bollen några meter framför Pilo och han fick sträva ut mot den och sen stanna och bevaka. Då kom skallet mycket bättre. Även när jag höll Pilo och han fick bevaka matte funkade det bättre. Kryp körde de också. Hög bak och tidvis även hög fram. Det är INTE ett lätt moment! Sen var det ganska kallt om magen faktiskt...

Idag körde Ingela och jag vidare med frittfölj och stegförflyttningar. Även lite stanna kvar, men det är så möööööördande tråkigt. Men jag måste. Vi fick också lite störningsträning idag när grannen skottade gården med en baklastare eller hjullastare eller vad det nu var. Stor var den, lät och lyste. Fint. Vi stod bredvid passiva och det var inget problem. Det är bara folk som gumman tycker är lite läskigt verkar det som.

Fredag kväll och en flaska vin är det som hägrar nu. Undras bara vad vi ska äta? Hemlagad pizza kanske? Men vinet är ett måste!

2 kommentarer:

Chris sa...

Det låter s himla kul när ni tränar ihop! *suck* träningskompisar sökes, liksom...*s* har du tagit bort din hemsida?? Har du lust kanske du vill kika in på min blogg jag skrev om min resa till Moldavien förra veckan? Garanterat inte hund, fast det finns lite om hund ändå...

Karin och Ingela sa...

Har du en blogg? Jag har inte adressen, men vill gärna ha! Hemsidan har legat nere ett tag, men nu är det på väg tillbaka snart hoppas jag.
Jo, det är så roligt och skönt att ha bra träningskompisar som stöttar och ger råd. Det blir så mycket roligare då. Och enklare.